Slider1
Slider2
Slider3
previous arrow
next arrow

Verbouwde hoeve

Na 7 jaar vonden de bewoners het tijd voor een opfrisbeurt

Dat Jelle Vandecasteele rekening houdt met de stijl van de opdrachtgever blijkt wanneer hij ons het renovatieproject van een landelijk gelegen hoeve laat zien. Het was de bedoeling dat de woning een opfrisbeurt zou krijgen met nieuwe verf en hier en daar wat nieuwe materialen. De bewoners zagen echter wat Jelle kon en werden gaandeweg steeds enthousiaster.

“Het gaat om een woning en een bijgebouw die zijn gebouwd met recuperatiemateriaal, om de indruk te wekken dat het er al vijftig jaar stond. Niet overal was het beste materiaal toegepast, dus dat hebben wij terug in orde gemaakt met beter materiaal. Daarnaast hebben we in het bijgebouw een speciale wijnkamer met grote wijnkast en een bargedeelte met bijkeuken gebouwd en hebben we de zolder verbouwd tot een loftachtig kantoor met relaxruimte”, vertelt Jelle. De zolder stond voorheen leeg en had dus geen functie. Deze werd door Jelle en zijn team volledig verbouwd met uitzicht over de velden. Dat uitzicht is op zijn minst spectaculair te noemen. Je kijkt zo kilometers ver weg over de landschappen.

De keukenwasbak is van Duravit.


“Het uitzicht is op zijn minst spectaculair te noemen”


Het timmerwerk, de binnendeuren, het deurbeslag, de haardombouw en alle kasten en vestiaire zijn gerealiseerd door Verhulst Interieur.

Extra genieten
Extra genieten is het dankzij de tuin met royaal zwembad en een natuurlijke vijver. Overal is gebruik gemaakt van warme, natuurlijke materialen, zoals houten vloeren, stalen kozijnen en trapbalustrades en lederen meubilair. Doordat er gelet is op de details en alles opnieuw strak werd afgewerkt, ziet het er toch modern uit.


Donkere en lichte kleuren zijn gecombineerd


Verbouwing | Jelle Vandercasteele

Verbouwing | Jelle Vandercasteele

Zoek naar de beste aannemers
Hier is mooi om te zien dat interieurarchitect Jelle Vandecasteele niet alleen nieuwbouw aanpakt, maar ook renovaties. En hij ontwerpt ook exterieur op basis van het interieur. “We zoeken altijd naar de beste aannemers, want die heb je nodig voor een goed resultaat. In al die jaren heb ik veel vakkundige mensen leren kennen en ik maak steeds weer nieuwe contacten”, aldus Jelle.

 

Fotografie: Johnny Umans

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: