Top 5 klassieke villa’s

The Art of living laat je dé Villa’s zien die zeker gezien mogen worden.

The Art Of Living heeft een top 5 klassieke villa’s gemaakt om de dagelijkse dosis inspiratie te geven. Stuk voor stuk worden deze woningen met aandacht ontworpen zodat ieder prachtwerk uniek blijft. De klassieke vorm en kenmerken worden behouden, maar in een nieuw modern jasje gestoken. Deze woningen zijn echte eyecatchers maar dan op een bescheiden manier.

Kenmerken

Deze selectie van top 5 klassieke villa’s geeft een inzicht over deze stijl. Van oudsher zijn hoge ramen een kernmerk van klassieke villa’s evenals een carré-vormige ontwerp met een statige voordeur dat vaak in het midden wordt geplaatst. Ook herken je een klassieke villa aan zijn hoge gootlijn. De woningen staan in balans met de omgeving. Het gebruik van bakstenen en hout in deze woningen versterken het krachtige karakter van deze typische bouwstijl. Het is een tijdloze stijl die nooit zal verdwijnen.

Zie je nu de perfecte klassieke villa hier tussen staan? Klik gerust door op de foto’s om naar het originele project te gaan voor nog meer inspiratie!

________________________________________

Nr. 1

Bernard de Clerck, villa, the art of living, top 5 klassieke villa's, Vlaanderen

Deze gerenoveerde hoeve kreeg een geheel authentiek, landelijk maar toch een eigentijdste stijl. De hoeve bestaat uit verschillende gebouwen die om een grote binnenplaats liggen. Deze moesten flink onder handen genomen worden om de woning weer bewoonbaar te maken. De historische elementen werden benadrukt. Het eindresultaat is een sfeervolle gezinswoning.

Deelgenomen partijen: Bernard de Clerck (architect), Meubili (tuinmeubelen).

 

________________________________________

Nr. 2

villa, the art of living, hoeve groende omgeving, Glenn Reynaert, top 5 klassieke villa's

De architect die deze woning heeft gerenoveerd raakte geïnspireerd van de bestaande villa. Hij is verbouwd van een negentien-eeuwse hoeve tot hedendaagse comfort. Het doel was om van deze villa in evenwicht te staan met de groene natuur, gebruik te maken van ruimte en het licht inval. Ze wilde een rust van oase creëren voor de gezinsleden.

Deelnemende partijen: Glenn Reynaert ABGR (architectenbureau), Algemene Knokse Renovatie bvba (aannemer ruwbouw).

 

________________________________________

Nr. 3

Villa, the art of living, top 5 klassieke villa, Bart Francois

Deze villa heeft elementen uit de Grieks-Romeinse oudheid en eigenzinnige grandeur gecombineerd met de Amerikaanse stijl. Zoals de zuilen van de voordeur en de uitstraling van de grandeur. Deze verfijnde toepassingen laten zien dat detaillering van belang is en het karakter van deze villa weerspiegelt.

Deelgenomen partijen: Bart Francois (architect), Elbeko (villabouw), Vitrum (glazen deuren).

 

________________________________________

Nr. 4

Villa, Supermoderne villa, Pieter Vlassak, the art of living, top 5 klassieke villa's

Grandioos, Overdonderd en ongelooflijk. Deze woorden komen in je op als je deze villa ziet. Deze woning inspireert maar geeft tegenlijk een intens gevoel van vrijheid en ontspanning. Dit komt door de prachtige omliggende natuur en de vijver in de tuin. Ook binnen in huis krijg je dit gevoel, er zijn grote ramen bevestigd die ervoor zorgen dat je volop kunt genieten van de buitenruimte.

Deelgenomen partijen: Vlassak Architects (architect), Schrijnwerkerij Ronny Wens (Buiten schrijnwerk), Keller AG (glas en ramen).

 

________________________________________

Nr. 5

Villa, Woning met authentiteit, the art of living, top 5 klassieke villa's

Dit is een van de oudste en mooiste gebouwen aan de Belgische kust. De woning is onlangs gerenoveerd en kan worden gehuurd! Je kunt hier optimaal genieten van wind, zon, en daglicht. Vanuit elke kamer heb je uitzicht op de omliggende duinen en soms bij helder weer kijk je uit op de zee. Hier kun je alleen maar genieten.

Deelnemende partijen: AllinCor (bouwcoördinator), Willaert ruwbouw (ruwbouw), Corveleijn Patrich (timmer en schrijnwerk).

 

 

___

Tekst: Celine Jacobs