Slider1
Slider2
previous arrow
next arrow

Strak, luxueus interieur | QTD

QTD laat het ‘joie de vivre’ van de bewoners terugkomen

Britt van Aken van QTD Interieurarchitecten renoveerde onlangs het interieur van een bijzondere woning in de gemeente Kalmthout. Een prachtig, modern interieur, dat vanwege de luxueuze uitstraling uiterst bijzonder genoemd mag worden. “Belangrijk uitgangspunt bij dit ontwerp was het terug laten komen van de ‘joie de vivre’ van de klanten”, vertelt Britt. “Deze klanten staan midden in het leven en wilden hun passie voor het leven vertalen in een modern, strak interieur met luxueuze uitstraling en kwalitatieve materialen.”

Britt heeft een XL-maatkeuken ontworpen die van alle gemakken is voorzien. Vermeiren Keukens heeft het keukenontwerp uitgevoerd en tevens het haardmeubel en de badkamermeubels gemaakt. Daarnaast beschikken de bewoners over een warme, sfeervolle living met als centrum een open haard van AMA HAARDEN en daarbij meubels van RR Interior en gordijnen van OVS Decoratie. Deze ruimte heeft een ietwat eigen karakter en door het vele hout een erg gezellige uitstraling. De domotica is verzorgd door Casalingo uit Sint-Niklaas. De ramen van Aldera Veranda’s geven een spectaculair uitzicht op de tuin met zwembad van Saunapool.

QTD Interieurarchitecten ontwierp de XL-maatkeuken, die van alle gemakken is voorzien.Vermeiren Keukens heeft het keukenconcept uitgevoerd en tevens het haardmeubel en de badkamermeubels gemaakt.


“De bewoners beschikken over een warme, sfeervolle living met als centrum een open haard”


Luxe suite
Vanuit de ruime hal leidt een bijzondere stalen trap met glazen balustrade, gemaakt door Stiel-art, naar de eerste etage. Hier is een suite gecreëerd met een master bedroom, die via een glazen deur in verbinding staat met een prachtige, luxe dressing. Ook de kasten in deze ruimte zijn geheel door QTD Interieurarchitecten op maat ontworpen. Aansluitend is een badkamer met wellness gecreëerd, uitgevoerd door Fonne Smeulders. QTD Interieurarchitecten heeft hier een glazen wand gemaakt, voor een strakkere uitstraling.

Het glas van de sauna en de wand is gemaakt door Van Lent Glas. Een tweede badkamer met inloopdouche, groot bad, wastafel en toilet vind je bij de slaapvertrekken van de kinderen. Alle kranen zijn hier weer geleverd door Dornbacht.


“De master bedroom staat via een glazen deur in verbinding met een prachtige, luxe dressing”


Dromen laten uitkomen
Het echtpaar had zelf nog meubels en die werden geïntegreerd in het interieurconcept. ‘’Want ook hier houden we desgewenst rekening mee. Ik ben zelf heel trots op het project. Dankzij onze uiteenlopende stijlen laten zien dat wij ons als interieurarchitecten perfect in kunnen leven in verschillende persoonlijkheden en vormgevingen en dit kunnen vertalen in een individueel, karakteristiek ontwerp. Bovendien toont het aan dat wij heel flexibel inspelen op de vraag van een klant en zowel het project van A tot Z, als alleen het maatwerk ontwerp op ons kunnen nemen.’’

 

Fotografie: Dré Wouters, QTD Architecten

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: