De 10 meest exclusieve keukens

Een selectie van de meest exclusieve keukens voor jouw dagelijkse inspiratie.

De keuken wordt ook wel de ontmoetingsplek of het hart van het huis genoemd. Hier wordt een kopje thee gezet, gekookt, de dag besproken, gegeten en genoten. Een plek waar gezelligheid en romantiek ontstaat en familie samenkomt. Belangrijk dus dat jouw keuken een fijne en mooie plek is, zodat je graag heel wat uurtjes in deze ruimte doorbrengt. Wij zetten 10 exclusieve keukens op een rijtje om jou inspiratie te bieden om in iedere woning een persoonlijke ontmoetingsplek te creëeren. 

In deze special laten we je tien verschillende keukens zien. Variërend van ontwerpers, maar ook qua stijl en inrichting. Zo is er voor ieder wat wils en hopen we dat jij jouw droomkeuken tegenkomt. De voorbeelden die The Art of Living heeft geselecteerd voor jou zijn echte toppers. De keukens zijn stuk voor stuk prachtige aanvullingen van de woningen en vormen zo een samenhangend geheel. Elke woning is anders en ieder heeft zijn eigen smaak, dus ook veel variatie in dit artikel. Bewonder de verschillende stijlen en krijg nieuwe ideeën over alle mogelijkheden.

Zie je nu de perfecte keuken hier tussen staan? Klik door op de foto’s om naar het originele project te gaan voor nog meer inspiratie!

________________________________________

Nr. 1

Traditionele woning, Arjaan de Feyter, the art of living, keuken, keukens, kitchen, exclusieve keuken, luxueuze keuken, design keuken, design kitchen

Architect Arjaan de Feyter realiseerde de metamorfose van deze villa. De keuken werd naar achter geplaatst en er werd een “natte” en een “droge” kant gecreëerd. Aan de ene kant werden twee wasbakken geplaatst die verzonken liggen in het betonnen aanrechtblad. Aan de andere kant werd het kookgedeelte geplaatst. Lekker koken met een prachtig uitzicht op de tuin, wat wil je nog meer?

Deelnemende partijen: Vola (kraanwerk) en Piere Withaeckx (verlichting)

________________________________________

Nr. 2

Het werken met hout zit al zeven generaties in de familie Augustijns. De aanzet tot het professionele vakmanschap van deze meubel- en keukenfabrikant werd immers al in 1792 gegeven!

Vandaag de dag telt Augustijns Keukens 105 medewerkers, verdeeld over drie locaties. In Wuustwezel bevindt zich de productiehal van 13.000 m² en een showroom van 1.000 m². Daarnaast hebben we nog een toonzaal in Aartselaar en Lochristi.”

De interieurprojecten en keukens van Augustijns zijn veelal herkenbaar door het gebruik van Corian, een edel en strak materiaal dat de ruimte een uitgesproken ‘look’ geeft. Maar ook bij de meer klassieke interieurs is onze stempel duidelijk zichtbaar. Ons vakmanschap met oog voor detail in combinatie met specifieke materialen zijn immers vrij uniek in de markt. Bovendien proberen we de klant maximaal te ontzorgen zodat hun keuze voor een nieuwe keuken of de herinrichting van hun badkamer een fijne belevenis wordt. Hiertoe volgen we een stappenplan waarbij de technische haalbaarheid wordt nagegaan, waarna onze interieurontwerpers de klant bijstaan in de keuze van materialen en kleuren.

Omdat vakmanschap tot meesterschap leidt, is de naam Augustijns Keukens & Interieur intussen een kwaliteitslabel geworden.

Deelnemende partijen: Augustijns Keukens

________________________________________

Nr. 3

Keuken, natuursteen, leren wandbekleding, maatwerk kasten, kranen VOLA, renovatie herenhuis, JUMA architects

Keuken, natuursteen, open ruimte, apparatuur, kraan, VOLA, parket, Corvelyn NV, renovatie herenhuis, JUMA architects

In dit herenhuis is een prachtige keuken gerealiseerd. De combinatie van verschillende materialen brengt de keuken tot een hoger niveau. Het hout, de marmeren afwerking en de strakke witte opberglades vormen een mooi geheel.

Deelnemende partijen: Vola (kranen) en De Coene (vast meubilair)

________________________________________

Nr. 4

Modern appartement, Design by Anke, Designbyanke, the art of living, keuken, keukens, kitchen, woonkeuken, exclusieve keuken, exclusief, luxueuze keukens, design keuken

Als je een grote ruimte beschikbaar hebt voor je keuken, dan kan deze keuken wel eens een goede inspiratiebron zijn voor jou! De gehele wand is bezet met kastwand en werkblad. Daartegen over is een ruim kookeiland geplaatst waar je alle ruimte hebt. Om de ruimte af te maken staat er een royale eettafel waar je met het hele gezin lekker kan dineren.

Deelnemende partijen: Design by Anke (Interieurarchitect), N.V. Miele België (keukenapparatuur) en Vola (kranen)

________________________________________

Nr. 5

jaren 70 villa, Eric Kant, the art of living, keuken, keukens, kitchen, woonkeuken, design keukens, exclusieve keukens, exclusief, luxueus

jaren 70 villa, Eric Kant, the art of living, keuken, keukens, kitchen, woonkeuken, design keukens, exclusieve keukens, exclusief, luxueus

Deze jaren ’70 villa is in een mediterrane stijl ingericht. De keuken past perfect binnen deze stijl. Door gebruik van het marmer en de donkere houtsoorten oogt de keuken sfeervol en intiem. De keuken is strak, maar door het behoud van de historische balken blijft het karakter van de keuken tot stand,

Deelnemende parijen: Erik Kant (Architect), Lindeboom intérieur (keuken).

________________________________________

Nr. 6

Halfopen woning, Icoon.be, the art of living, keuken, keukens, kitchen, woonkeuken, design keuken, luxueuze keuken, design kitchen, design keuken

Dit ontwerp is een variant op een open loft concept met nuance. De verschillende ruimtes zijn van elkaar gescheiden door het aanbrengen van niveauverschillen. Dit werkt ruimte verrijkend en heeft een groot aandeel in het behouden van privacy.

Deelnemende partijen: Icoon.be architecten bvba (architect), Keukens van Gils (binnenschrijnwerk).

________________________________________

Nr. 7

Landelijk strak, Jurgen Weyne, the art of living, keuken, keukens, kitchen, woonkeuken, luxueuze keukens, exclusieve keuken

In de omgeving van Gent vind je deze landelijke strakke villa. De bewoners van deze woning wilden de basis aanpakken, maar uiteindelijk is besloten om alles grondig te verbouwen. De klassieke stijl in deze woning heeft een nieuw modern jasje gekregen. Er is veel gebruik gemaakt van hout, mortex en de kleuren zwart en wit.

Deelnemende partijen: Jurgen Weyne (architect), Bulthaup, ligna recta bvba (keuken).

________________________________________

Nr. 8

Eggersmann is een van de meest innovatieve keukenproducenten in Duitsland. Deze keuken zijn voorzien van de nieuwste technische snufjes. Het moderne hoogglans kookeiland staat in balans met het gehele interieur. Rust en kalmte heerst in deze ruimtes.

Deelnemende partijen: Eggermann (keuken)

________________________________________

Nr. 9

Culimaat, the art of living, keuken, keukens, exclusieve keukens, design keukens, woonkeuken

Culimaat, the art of living, keuken, keukens, exclusieve keukens, design keukens, woonkeuken

Culimaat is zoals je ziet van alle markten thuis. Ze leveren hoogwaardige keukens in verschillende stijlen. Culimaat: “Wat betreft materiaalgebruik is er eigenlijk maar één basisregel: alles kan, mits het technisch verantwoord is. We zoeken altijd naar manieren om de eventuele tekortkomingen van het materiaal te ondervangen. Waardoor het idee alsnog uitvoerbaar is.”

Deelnemende partijen: Culimaat (keuken).

________________________________________

Nr. 10

Compacte woning, Van Den Haute Architrecten, the art of living, keuken, keukens, kitchen, woonkeuken, design keuken, luxueuze keuken, exclusieve keuken

Deze woning past perfect bij de landelijke omgeving. Op de beneden verdiepen zijn de keuken en de living samengevoegd. In combiantie met de brede pui van Sapa ontstaat een lichte leefruimte met een fenomenaal uitzicht op de ruime achtertuin.

Deelnemende partijen: Hervé Vanden haute (Architect), Sapa (pui), Intérieur9 (interieurarchitect).

Tekst: Celine Jacobs en Monique Jansen

__

Benieuwd naar onze top lijst van klassieke villa’s of kempische villa’s?