Cosentino

Cosentino Group is een Spaans internationaal familiebedrijf gespecialiseerd in de productie van duurzame steenproducten. Met de merken Dekton, Silestone en Sensa heeft Cosentino materialen ontwikkeld die de schoonheid van natuursteen vereeuwigen. Deze industrieel vervaardigde & minerale hybriq platen zijn namelijk niet van echt te onderscheiden en beschikken ieder over een eigen, unieke toegevoegde waarde. Naast kras-, vlek- en zuurbestendig heeft Silestone een zeer breed kleurenpalet, is Dekton hitte, vorst- en dooibestendig en is Sensa exotisch natuursteen dat nooit meer geïmpregneerd hoeft te worden. Kortom merken die mooi zijn en blijven. De materialen lenen zich bij uitstek voor interieurtoepassingen zoals de badkamer en keuken maar bijvoorbeeld ook als gevelbekleding.

Projecten van Cosentino

Informatie over Cosentino


previous arrow
next arrow
 

Meer dan duurzaam
Cosentino zet in op circulaire economie door water te hergebruiken, afval te verminderen en de levenscyclus van producten te verlengen door reparaties, hergebruik en recycling te bevorderen. Deze inzet voor het milieu vertaalt zich ook direct door in de merken. Zo wordt Silestone geproduceerd met een baanbrekende HybriQ-technologie, een nieuw productieproces waarbij gebruik wordt gemaakt van een hoogwaardige mix van premium mineralen, kwarts en gerecyclede materialen, van 98% gerecycled water en 100% hernieuwbare energie. En in de doelstelling van het bedrijf voor het bevorderen van energie-efficiëntie, emissiereductie en duurzame mobiliteit kreeg het merk Dekton de erkenning CO2-neutraal te zijn gedurende zijn gehele levenscyclus. Allemaal maatregelen om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken en de volledige productieketen te verduurzamen. Zo zijn de materialen van Cosentino meer dan mooi.

Cosentino City Amsterdam
Cosentino heeft twee vestigingen in Nederland, een Cosentino Center Deurne waar het magazijn en de kantoren gevestigd zijn. Van hieruit worden de steenverwerkers beleverd die de platen omtoveren in keukenwerkbladen, douchewanden, vloeren, meubelbekleding of zelfs gevels. Daarnaast is er in Amsterdam het Cosentino City experience center. Hier kunnen bezoekers kleuren, materialen en toepassingsmogelijkheden voor architectuur en designprojecten bekijken en vergelijken.